Schaakvereniging Het Kasteel

Schaakvereniging Het Kasteel is een gezellige club met een senioren- en een jeugdafdeling. Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met het ongedwongen karakter van de club dan wil je eigenlijk nooit meer weg. Onze leden komen natuurlijk niet alleen voor de sfeer, maar vooral voor de mogelijkheid om een partijtje op niveau te kunnen schaken. Dit doen wij wekelijks in de onderlinge ladder-competitie en de bekercompetitie.

Naast deze reguliere schaakpartijen worden ook tal van andere activiteiten georganiseerd: zoals het schaken in teams in de regionale competitie van de Stichts Gooische Schaakbond (SGS), de zomercompetitie, snelschaken en het beroemde paaseieren toernooi.

Ook heeft IJsselstein een jeugdafdeling waar er op verschillende niveaus met elkaar geschaakt kan worden. Hier wordt ook elke week lesgegeven in kleine groepjes om het schaakniveau omhoog te brengen. Dus zelfs als je nog helemaal niets van schaken af weet kun je het hier leren. Bij de jeugd worden naast verschillende competities ook tal van andere activiteiten gedaan: zoals externe wedstrijden en toernooitjes, Sinterklaas, Paas- en Discoschaak. En aan het eind van het seizoen doen we met de jeugd altijd een leuke sportieve activiteit.

Heb je interesse? Kom dan geheel vrijblijvend langs op donderdagavond in: “De Groene Olijftak” Heemradenlaan 11 te IJsselstein.

De jeugd schaakt van 18:45 uur tot 19:45 uur, en de senioren vanaf 20:00 uur tot in de loop van de avond.