Extra vrijblijvende schaakavond op dinsdagavonden

Beste schakers van Het Kasteel/Lekstroom en andere leden van Lichess,

Wij hebben zitten brainstormen of het ook leuk zou zijn om in plaats van mee te doen aan het Rapid-toernooi op donderdag ook de mogelijkheid bestaat om een gewone partij tegen elkaar te schaken.

Het lijkt ons leuk om hiervoor de dinsdagavond (clubavond van Lekstroom) te reserveren vanaf 20.00 uur. Als je nog geen account hebt aangemaakt op Lichess.org moet je dit uiteraard nog wel doen om lid te worden van Het Kasteel op Lichess.

Hierbij nogmaals de instructie hoe jij je kan aanmelden op Lichess.

Op de website https://lichess.org/login moet men een account aanmaken (een gebruikersnaam, mag ook een alias zijn) en inloggen voor de online schaakomgeving.

Om lid te worden van de gemeenschap van het Kasteel, volg dan de volgende stappen:

  • Log in op Lichess ® Gemeenschap ® Teams, zoek op “Kasteel” en klik op “Join Teams” of “word aangemeld”.

 

 

  • Vervolgens nog “mat in één” oplossen.
  • Als het goed is krijgt u nu de vermelding dat de teammanager (=Pieter Molendijk ) u nog moeten accepteren, maar dit is vrij snel gerealiseerd!

Wij laten er geen gras over groeien en wat ons betreft ga je morgenavond al aan de bak. Alles is natuurlijk vrijblijvend. Dinsdagavond wordt wel eigen initiatief verwacht. Als je inlogt op Lichess en je gaat naar het team “Het Kasteel” dan kan je op een naam klikken die online is (groen). Vervolgens zie je bijv. “uitdagen” en als dat door de ander wordt geaccepteerd dan speel je de partij. Je kan ook ter lering en vermaak klikken op “volgen”. Dan kan je van iemand een partij volgen.

Zie dit als een extra avond, zodat iedereen vrijblijvend kan schaken op de dinsdagavond voor de schakers die hier behoefte aan hebben. Dit is anders vergeleken met het toernooi aangezien dit een vrijblijvende avond is waar je zelf kan kiezen met wie en hoelang je speelt, dus niet vast aan verplichtingen. Uiteraard wel mooi als iedereen ongeveer rond 20.00 uur gaat inloggen.

Iedereen kan uiteraard donderdag ook weer mee doen aan het Rapid-toernooi (10+0). Alle leden ontvangen dan op donderdagavond rond 19.30 uur een mail met een link om direct in te loggen op het toernooi.

Als er nog vragen zijn, kan je ons altijd mailen of bellen.

Met vriendelijke groet

Pieter Molendijk (06-41179515)
Hans Weerdenburg (06-30483371)

schakenijsselstein@gmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.