Het Kasteel I - BSG 5 d.d. 9-3-2017

Het Kasteel I - BSG 5   d.d. 9-3-2017

Nog nooit eerder tegen BSG (uit Bussum) gespeeld omdat wij meestal in een poule zitten met clubs beneden de rivieren. Speelsterkte inschatten is in dat geval moeilijk, al moesten we kansen hebben tegen een 5e achttal ook al stonden ze bij aanvang enkele punten boven ons op de ranglijst.

Het begon allemaal erg rustig en in feite werden de meeste partijen beslist na veel geschuif en moeilijk doen. Voordelen begonnen zich af te tekenen bij Wout en Feridon, maar de rest slofte in redelijk gelijke stand naar de finish. Voor Rick was dat in feite een mooie prestatie aan bord 1; twee witte paarden in z'n stelling maar die konden niets en zijn toren had vrije uitkijk op de d-lijn. Wit telde zijn knopen en accepteerde remise.

Wout speelde gelijk op, kreeg tactisch voordeel en wist een matnet op te bouwen op de laatste lijn met D+T.

Ben kreeg 1. c4 tegen zich en dat was meteen strategisch vechten; hij kwam wat klem te zitten maar kon zich na verwijdering van een sterk paard op d5 met z'n loper de zaak (ruim) niveleren. In betere stand werd toch maar tot remise besloten. Farid deed het erg kalm aan voor z'n doen en kwam ook uit in een eindspel met zijn P tegen L, altijd een voordeel maar ditmaaal niet, remise dus.

Feridon speelde als vanouds op volle winst en besliste fraai op de onderste lijn en een pion op c2, onhoudbaar voor zijn tegenstander. Dat waren al 3 1/2 punten met nog 3 borden te gaan, goede vooruitzichten.

Bij Hans zag het er moeilijk uit met pi b2 die alle steun behoefde door constante druk van een zwarte toren op a2. Maar er was geen doorkomen aan, ook niet toen hij de koningsvleugel verzegelde met een pionnenwal(letje) g5, f5 gesteund door z'n paard. Jack onze 1e invaller dacht dat hij het moeilijk had, maar met zijn somwijlen aalgladde spel zeilde hij toch (opgelucht?) de remisehaven binnen.

Tweede invaller Jos deed het naar verwachting, en kwam in feite niet in de problemen; winst zat er desondanks (niet) meer in, dus ook hier de vredespijp aangereikt.

Al met al een ongekend aantal remises, niemand leek te willen/kunnen winnen, op twee na dan gelukkig. We hebben ons inmiddels duidelijk ontworstelt aan de onderste plaatsen, de toekomst ziet er zonnig uit. Er wachten nog wedstrijden tegen Moira/Domtoren 5 (uit), En Passsant 4 en Ons Genoegen 2 (uit naar Amersfoort).

De moeilijkste lijkt tegen 'En Passant 4', maar die komen naar ons, dus een licht voordeel (?) ?

  Het Kasteel 1 BSG 5 5 - 3  
1. S.H.V. Vlietstra C.J. den Haan 0,5 - 0,5
2. E.C. van Leeuwen (Wout) T. Berkelmans (Tom) 1 - 0
3. B. van Baren (Ben) S. Reeskamp (Sicco) 0,5 - 0,5
4. F. Benali (Fahrid) K. Been (Klaas) 0,5 - 0,5
5. F.F. Ibrahimy (Fereydoun) W. le Grand 1 - 0
6. H. Grundeler J.W.M. Kroon (Johan) 0,5 - 0,5
7. J. van Gils R. Lindemann 0,5 - 0,5
8. J.M. Bakker (Jos) A.H.J. Sueters (Andre) 0,5 - 0,5